is now

Muninsight

Customer demand has made us focus on the US energy market. And due to customers arriving from other parts of Northern Europe, we no longer focus solely on Danish customers. For those reasons, the name Boston Denmark Partnerships no longer applies, and so we have a new website: Muninsight

Danske vindmøller en god forretning for amerikansk by nær Boston

Malcolm Brown er en pensioneret professor i oldtidskundskab og en stor fan af Johan Nicolai Madvig. Som medlem af byrådets elektricitetsudvalg i Hull, lige uden for Boston, USA, var han en hovedperson bag installeringen af den første vindmølle på den amerikanske østkyst i 2001. Det drejer sig om en 0,66MW Vestas turbine, og Brown dokumenterer regelmæssigt dens produktion af kWh siden da på hjemmesiden http://hullwind.org.

Malcolm Brown

På nuværende tidspunkt, oktober 2011, har møllen produceret 15,173,260 kWh. Det kan ikke skade at lave en overslagsregning over den nu 10 år gamle mølles rentabilitet. Hull er en af Massachusetts' 40 byer, der besidder et eget elektricitetsværk, og møllen mindsker byens behov for at købe elektricitet fra elektricitetsnettet. Prisen på denne var i 2005 8 cents per kWh (http://www.emagazine.com/archive/2345). Med andre ord, Hulls første vindmølle har sparet byen ca. 15 millioner gange 8 cents: $1.2m. Og hvad har møllen kostet? Installeringen var $800.000, og forsikring plus vedligeholdelseskontrakt har kostet maksimalt $30.000 om året. Så indtil videre har møllen altså tjent 100.000 mere end den har kostet.

Outside of Hull 1 Vestas Wind Turbine
 

Inside of Hull 1 Vestas Wind Turbine

Brown er glad for at påpege, at møllen allerede nu har givet overskud, og at den vil fortsætte med at producere elektricitet for byen Hull til en pris, der ligger langt under netværkets. Borgernes elektricitetsregning vil dermed være reduceret mange år ud i fremtiden. Derudover har der også været en del tilskud, der betyder, at byen Hull har gjort en rigtigt god forretning. Og der er andre fordele, bl.a. at elektricitetsprisens større uafhængighed af spotmarkedets oliepriser gør den mere stabil. Det gør byens budgettering nemmere.

For 5 år siden købte Hull en næsten tre gange så stor vindmølle: en Vestas 1.8MW. Overslagsregningen for denne mølle forløber således: installeringen kostede For 5 years, Hull has had a second Vestas turbine almost 3 times as big: 1.8MW. The back of the envelope calculation for this turbine is $3.2m og de årlige udgifter til vedligeholdelse og forsikring løber op i $60.000. Fem års produktion har leveret ca. 20.4 million kWh, der ellers ville have kostet ca. $1.6m. Hvis man holder tilskudene uden for betragtningen, vil møllen altså have betalt for sig selv om yderligere fem år.Disregarding subsidies it will have paid for itself in another 5 years or so. Sammenlagt producerer de to møller omkring 11% af Hulls elektricitetsforbrug, så nedsætningen af elektricitetsregningen er ikke at kimse ad.

Brown er skuffet over, at kun få byer i Massachusetts har fulgt Hulls eksempel. Han mener, at folk i al almindelighed er skeptiske overfor nye teknologier. I 2001 blev der eksempelvis argumenteret, at møllen ville skade turismen, hvilket er et argument, der er blevet brugt meget i modstanden mod Cape Wind, et større offshore projekt i Massachusetts, der bl.a. løb ind i modstand fra senatoren Edward Kennedy. Men ejerne af de lokale forretninger i nærheden af Hulls første vindmølle, der byder på en flot udsigt over Boston Bay, bekræfter, at møllen tværtimod har tiltrukket flere kunder.

Og ja, folk, der var vant til hestevogn, var oprindeligt bange for at køre i tog, hvor de ikke følte, at de havde nogen kontrol. For 100 år siden var tanken om at fremmede kunne snakke med en indenfor ens egne fire vægge skræmmende for mange. Og den dag i dag findes der folk, som f.eks the Amish, der vægrer sig mod at have elektricitet i hjemmet. Men hvis en ny teknologi giver kommerciel mening, så plejer den trods alt at slå igennem. “Some of my fellow citizens started out being afraid about hearing noise from the turbines”, siger Brown, “but many of those same people are now saying ‘even when I can hear it -- which isn’t often -- it sounds like a friendly machine printing money for me.”
 

3.666665
Average: 3.7 (6 votes)
Your rating: None
It does not have a storage

It does not have a storage container for cold water, nevertheless it does have one for hot water. The outcome is (1) you may have hot water working in multiple faucets at the same time, but (2) you nonetheless have to have considerable room for the water tank.

Posted by Anonymous on Mon, 09/23/2013 - 05:19